2022 – Despre taxe și audit intern în an de relansare economică

Descriere webinar

După doi ani „speciali” pentru întreg mediul de afaceri din România, ani în care managementul companiilor a fost nevoit să se adapteze pentru a face față contextului economic, anul 2022 va veni cu noi provocări pentru companiile românești din perspectiva taxelor și a relației cu autoritățile fiscale, dar și cu o serie de oportunități. Totodată, acest context poate însemna și o redefinire a funcției de audit intern.

Pentru a dezbate aceste subiecte, consultanții NOA vă invită să participați la un WEBINAR adresat membrilor Transilvania IT Cluster,  în cadrul căruia se vor trata aspecte ce țin de gestionarea inspecțiilor fiscale, se vor trata cele mai relevante subiecte fiscale și contabile ale momentului și se va discuta pe marginea rolului auditului intern.

Webinarul nu are implicații financiare, este pregătit în linie cu specificul industriei din care fac parte membrii Transilvania IT Cluster și se adresează Directorilor Generali, Directorilor Financiari sau Directorilor Economici, precum și colegilor din departamentul financiar-contabil.

Tematică webinar

În cadrul acestui webinar, vom prezenta aspecte practice despre:

 • noutăți fiscale de interes pentru membrii Transilvania IT Cluster;
 • aspecte contabile și fiscale de avut în vedere pentru industria în care membrii Transilvania IT Cluster activează;
 • impactul prețurilor de transfer;
 • rolul auditului intern, metodologia de auditare și avantajele funcției de audit intern;
 • cum trebuie să se pregătească companiile pentru un eventual control fiscal, care este abordarea autorităților fiscale, care sunt cele mai întâlnite subiecte verificate de organele de control, dar și care sunt cele mai importante 10 acțiuni pe care trebuie să le întreprindă companiile în contextul unei inspecții fiscale.

Lectori

Lectorii webinarului sunt prezentați mai jos. Pentru mai multe detalii despre fiecare dintre ei parcurgeți secțiunea Bios prin accesarea fotografiei de profil.

Mircea Dumitrașcu

Fondator NOA / Partner

Lidia Terzea

Associate Tax Director

Maria Pascu

Senior Tax Manager

Grigore Constantinescu

Partner – Internal Audit

Cine este NOA?

Noi suntem NOA și credem într-un concept simplu: “Balance in business” (echilibru în afaceri), pe care îl punem în practică atât în modul în care ne desfășurăm activitatea, cât și în soluțiile concrete, eficiente și personalizate, pe care le oferim clienților noștri.

NOA are la bază un nucleu de profesioniști cu peste 10 ani de experiență în domenii precum: consultanță fiscală, consultanță în business, audit intern și financiar.

Credem în calitatea serviciilor și în outstanding client experience (definită prin încredere, comunicare deschisă, empatie, soluții inovatoare) și oferim consultanță tailor made pentru fiecare client și proiect în parte.

“Suntem alături de orice companie aflată în continuă dezvoltare și reinventare și ne concentrăm ca experiența clienților noștri să le trezească acestora sentimentul de siguranță și încredere.”

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

  Coordonate

  Dată webinar: 17 noiembrie 2021
  Ora: 10:00
  Durată: 2 ore
  Platformă: ZOOM (veți primi link-ul de acces după înscriere)

  Agendă

  1. Noutăți fiscale și aspecte specifice industriei – modificări fiscale recente, telemunca, aspecte
   contabile și fiscale;
  2. Prețuri de transfer – obligații, metodologie, tips&tricks;
  3. Auditul intern – obligații, metodologie, avantaje, tips&tricks;
  4. Inspecția fiscală – cum să ne pregătim pentru inspecție, tematici de control, tips&tricks.

  Detalii

  Webinarul va avea o durată de 2 ore, iar pe tot parcursul acestuia, participanții pot adresa întrebări ce vor fi comentate de către lectori.

  Webinarul se adresează Directorilor Generali, Directorilor Financiari sau Directorilor Economici, precum și colegilor din departamentul financiar-contabil.