NewsflashSistemele AES-RO și NCTS5-RO pentru exporturi și operațiuni de tranzit / Entry into operation AES-RO and NCTS5-RO systems for exports and transit operations

februarie 13, 2024
https://noagroup.ro/wp-content/uploads/2024/01/NEWSFLASH.jpg

Vezi materialul complet în format PDF.

See the full English version of the document in PDF.

Modificări pe scurt:

 

Autoritatea Vamală Română (AVR) a amânat din nou implementarea sistemului vamal AES și NCTS5, planificată inițial pentru 1 decembrie 2023. Astfel, procedurile vamale pentru export vor utiliza acum noul sistem AES-RO, iar pentru declarațiile de tranzit se va folosi sistemul NCTS5 RO. Operatorii economici trebuie să se înregistreze în platforma UMG Trader a AVR pentru a putea utiliza aceste sisteme. Operaționalizarea lor a fost amânată inițial pentru 12 februarie (AES) și 4 martie 2024 (NCTS5), iar acum a fost prelungită pentru 11 martie și 15 mai 2024.

 

Mai multe informații în legătură cu sistemele AES-RO și NCTS5-RO pentru exporturi și operațiuni de tranzit le puteți găsi pe www.noagroup.ro, la secțiunea Newsflash, din data de 6 decembrie 2023 (link aici), respectiv 22 noiembrie 2023 (link aici).

 

Cum vă putem ajuta:

Echipa NOA vine în sprijinul societăților oferind consultanță și îndrumare în diverse spețe referitoare la noile modificări legislative conform celor menționate anterior, precum și în totalitatea situațiilor întâmpinate din punct de vedere fiscal sau al auditului financiar/ auditului intern.

Echipa NOA vă stă cu plăcere la dispoziție pentru mai multe detalii referitoare la cele prezentate în cadrul materialului și vă încurajăm să ne contactați accesând formularul de contact

Cu stimă,
Echipa NOA